O aktualnościach
Nowości w opakowaniach ekologicznych, systemach pakowania i rynku opakowań jednorazowych. Najnowsze trendy w branży opakowaniowej,chemicznej oraz przetwórstwie tworzyw sztucznych. Rozwiązania służące optymalizacji i zapewnieniu bezpieczeństwa procesów pakowania oraz najnowsze zastosowania w branży HoReCa.
Ostatnie artykuły
Tace cateringowe. Niezbędnik każdego przyjęcia.
Czy wiedzieliście, że obsługa kelnerska może być stosowana na kila sposobów? Rozróżnia się metodę angielską, francuską i niemiecką...
Najbardziej popularny jest serwis niemiecki kiedy to kelner podaje zamówione danie prosto do stolika z prawej strony. Proces porcjowania, dekorowania i nakładania dania na talerze odbywa się w kuchni. Metoda niemiecka sprawdza się podczas obsługi przyjęć,wesel czy większej liczby osób w restauracji.
Serwis francuski jest najbardziej wymagający. Potrawy nakładane są przez kelnera na talerze gości prosto z tac i półmisków. Obsługa kelnerska wówczas jest po lewej stronie. Metoda francuska jest stosowana głównie na wykwintnych,uroczystych przyjęciach lub w eleganckich restauracjach.
Serwis angielski zaś polega na obsługiwaniu gości z wózka kelnerskiego, gdzie część dań jest dzielona, nakładana, ozdabiana i podawana gościom. Metoda ta stosowana jest zazwyczaj przy podawaniu owoców morza,skorupiaków, mięsa czy deserów i odbywa się po lewej stronie gościa.
Niezależnie jaką obsługę stosuje się na przyjęciach, niezbędna jest zastawa.
W hurtowni opakowań i naczyń jednorazowych Pakfal oferujemy Państwu tace cateringowe w trzech wielkościach 35, 45 i 55 cm. Tace są stabilne, sztywne i wytrzymałe, wykonane z materiału PET. W celu zapewnienia bezpieczeństwa transportu i przetrzymywania potraw, do tac cateringowych oferowane są przeźroczyste pokrywki.
Tace w trzech rozmiarach oferujemy również w sprzedaży detalicznej tj. "na sztuki".
Zapraszamy do PAKFAL!