O aktualnościach
Nowości w opakowaniach ekologicznych, systemach pakowania i rynku opakowań jednorazowych. Najnowsze trendy w branży opakowaniowej,chemicznej oraz przetwórstwie tworzyw sztucznych. Rozwiązania służące optymalizacji i zapewnieniu bezpieczeństwa procesów pakowania oraz najnowsze zastosowania w branży HoReCa.
Ostatnie artykuły
Opakowania na mrożonki
Lato to czas na delektowanie się pysznymi owocami jagodowymi takimi jak truskawki, jagody, borówki, porzeczki czy maliny. Jeżeli chcesz zachować smak polskich owoców jesienią czy zimą wystarczy je zamrozić.Hurtownia opakowań i naczyń jednorazowych PAKFAL proponuje następujące opakowania pomocne w przechowywaniu i mrożeniu owoców tj.:
Woreczki do mrożenia owoców o pojemności 3l;
Torebki z suwakiem zipper o pojemnościach 1,5 l i 3 l;
Pojemniki prostokątne wykonane z PP o pojemnościach: 125-150-200-250-300-500-750 ml oraz 1 litrowe;
Pojemniki okrągłe PP o pojemnościach 350 oraz 500 ml;
Dodatkowym atutem pojemników PP oraz torebek z suwakiem typu zipper jest to, że można je wykorzystać ponownie w kontekście wielorazowości. To dzięki polipropylenowi, z którego są wykonane. Surowiec ten charakteryzuje się dużą wytrzymałością mechaniczną oraz odpornością chemiczną. Podczas produkcji surowca odnotowuje się bardzo niską emisję dwutlenku węgla oraz innych szkodliwych substancji. Polipropylen nadaje się w pełni do recyklingu. Dzięki tej właściwości wkomponowuje się w koncepcję gospodarki o obiegu zamkniętym (circular economy), w której materiały, produkty oraz surowce powinny pozostać w obiegu jak najdłużej, a wytwarzanie odpadów winno być zminimalizowane. Sam odpad zaś jest traktowany jako surowiec wtórny.